Natuursteen is een zeer sterke steensoort die veelal voor grafmonumenten wordt gebruikt. Bovendien is deze materiaalsoort gemakkelijk te onderhouden. Wanneer er wordt gekozen voor gesloten grafmonument, kan het algemene onderhoud vaak onder het beheer van de begraafplaats worden ondergebracht.

Eventueel opgewaaid zand, stof, bladeren en mos wordt in een oogwenk van dergelijke grafstenen weggeveegd. Dit is een groot verschil met de meeste andere materiaalsoorten voor bij de gedenkplaats van de overledene. Toch worden er in zijn algemeenheid steeds meer materiaalsoorten meegenomen in het ontwerpen van grafstenen. Zo zijn er tegenwoordig mogelijkheden voor het gebruik van glas, duurzaam hout zoals teak en het zo goed als slijtvaste RVS.

Grafstenen prijzen

Afhankelijk van het materiaal, de maten en de vorm waarin het materiaal voor de grafstenen moet worden geslepen inclusief alle tekst en voorwerpen die erin moeten worden verwerkt, wordt de prijs van de grafsteen bepaald. Elke steen is uniek en daarom volgt er een unieke prijsopgave.

Bij de meeste Steenhouwers zijn de prijzen voor grafstenen over het algemeen bekend en wordt al snel een prijs met de klant overeen gekomen. Daar wordt ook aan gehouden, om van beide kanten te weten dat men hier te maken heeft met een betrouwbare partner.

Over het algemeen ligt de prijs van grafstenen tussen de € 350 – waarbij het hier vaak alleen om het plaatsen van de steen gaat – en de € 3500. Afhankelijk van de eventueel aanvullende wensen kunnen de kosten vanzelfsprekend nog veel hoger worden dan het laatst genoemde bedrag.

Natuurstenen Amsterdam

Natuursteen kan ook in Amsterdam geleverd worden. Zo zijn er inmiddels diverse natuurstenen grafstenen op de verschillende begraafplaatsen van Amsterdam te vinden. Hierin bestaan meerdere kleuren en variaties met andere materiaalsoorten.

Voor een complete indruk van natuurstenen monumenten, grafstenen en andere zerken voor een laatste rustplaats in Amsterdam is een afspraak bij de Steenhouwer een zeer goed idee. Hier wordt uitgebreid rondgeleid en verteld over de vele mogelijkheden voor de verschillende grafstenen. Er wordt meegedacht in het ontwerp en de bijbehorende materialen voor bij de laatste rustplaats in Amsterdam.

Gelukkig is er voldoende mogelijk en mede dankzij de deskundigheid van de verzorger van de gedenksteen wordt er altijd een juiste keuze gemaakt, die in overeenstemming is met zowel de eerdere wensen van de overledene als met alle betrokkenen.