Informatie over grafmonumenten

U vindt hier niet alleen informatie over grafmonumenten, maar ook over ons andere brede assortiment aan urnen en gedenkstenen. Tevens staan hier de verschillende soorten materialen en enkele tekstvoorbeelden.

Soorten grafmonumenten, urnen en gedenkstenen

Hieronder vindt u enkele soorten grafstenen, die wij leveren. Natuurlijk zijn vrijwel alle soorten te leveren in verschillende materiaal soorten, zoals natuursteen, glas, roestvrij staal of gecorrodeerde staal. Mocht u enkele voorbeelden willen zien dan klikt u op de desbetreffende button.

Eenvoudige grafstenen

Een eenvoudig grafsteen wil niet automatisch zeggen een goedkope grafsteen. De eenvoud zit hem in het ontwerp. Wanneer u niet houdt van extra versiering, maar van een strakke vormgeving dan bent u met de eenvoudige grafstenen op de juiste plaats.

Bijzondere grafstenen

Onder de bijzondere grafstenen vindt u reeks aan grafstenen. De één is bijzonder door zijn versiersels, de andere met materiaal en de ander heeft weer een eigenaardig design. Kortom een diversiteit aan grafstenen kunt u hier vinden.

Hartmodel grafstenen

Wij hebben in onze collectie veel hartmodel grafstenen. De hartmodel grafstenen zijn er in een eenvoudige, maar ook in bijzondere modellen. Ook voor ieder budget hebben wij wel een hartmodel in onze collectie.

Budget grafstenen

Wanneer u op zoek bent naar een goedkoop grafsteen dan zit u met de budget grafstenen in de juiste categorie. Ook in deze categorie vindt u mooi vormgegeven grafstenen en een hoogwaardige kwaliteit.

Zwerfkei

Een zwerfkei kunt u ook gebruiken als grafsteen. De verschillende zwerfkeien kunnen met eigen tekst opgemaakt worden. Bekijk enkele voorbeelden van zwerfkeien via onderstaande button.

Urngraf

Wanneer u een urn wilt begraven dan is een urngraf een mooi aandenken op de plaats waar deze begraven ligt. De urngraven zijn er in diverse kleuren en kunnen met eigen opgemaakt worden.

Vazen

Het graf een mooi sieraad geven in de vorm van een natuursteen vaas. In onze showroom hebben we enkele modellen staan. De vazen zijn in elke gewenste kleur verkrijgbaar.

Grind en split

Als u geen dekplaat op het graf wil kunt u ervoor kiezen om het op te vullen met grind of split. Wij leveren verschillende soorten maten, kleuren en vormen. U kunt ze bekijken in onze showroom. Bij uw grafsteen kunt u ook een tuinstrook nemen.

FAMILIEGRAVEN OF ALGEMENE GRAVEN

Een familiegraf of algemeen graf zijn graven waarbij er twee of meerdere personen samen worden begraven.

Algemeen graf

In een algemeen graf liggen meerdere personen, die geen band met elkaar hebben. Een ieder heeft wel een eigen grafsteen. Hierbij gaat het om kleinere formaat  stenen.  Ook deze grafstenen kunnen wij u leveren.

Zegstroo inspiratietuin (2)

Familiegraf

In een familiegraf liggen twee of meerdere leden van één van familie bij elkaar. Het formaat van deze grafstenen verschilt per begraafplaats.  Wij hebben een ruim assortiment monumenten in onze showroom, maar u kunt ook samen met ons een ontwerp maken of eigen ontwerp al aandragen. Bij graveren van de letters houden wij desgewenst  ruimte over eventuele toekomstige leden van de familie.

Tweede inscriptie

Mocht u een bestaand familiegraf uitbreiden met een extra inscriptie dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen. De grafsteen wordt opgehaald van de desbetreffende begraafplaats en in onze eigen werkplaats voorzien van een tweede inscriptie. Uiteraard in hetzelfde lettertype en kleur als de bestaande inscriptie.

Belettering

De teksten kunnen op verschillende wijzen aangebracht worden. De teksten kunnen gestraald worden en kunnen eventueel  ingekleurd worden. Daarnaast kunnen de teksten ook beletterd worden met bronswerk. Onze medewerkers vertellen u graag de mogelijkheden.

De teksten kunnen in diverse lettertypes gestraald worden. De mogelijkheden hierin zijn bijna oneindig.

Graveren

Grafsteen huisdier

Ook voor uw huisdier kunnen wij een mooi grafsteen leveren. Dit kan ook een mooi gedenksteen of sieraard zijn.